Kikärtsbiffar proppfylda med örter, ost och soltorkade tomater
För att göra goda kikärtsbiffar krävs lite kunskap och mycket fantasi. Själv är jag ju en sån där person som har extrema svårigheter med att följa recept, dem passar mig nästan aldrig. Så jag gillar att köra på "känn".
Först tar du lite råvaror du gillar:

Sedan mixar du ihop allt till en lagom jämn "smet"

Formar biffar, vänder i linfrön och steker i smör/olja (var försiktig)

Avnjut med exempelvis en rotfruktsgratäng och sallad

I biffarna:
4 dl kokade kikärtor + 1/2 dl av det vattnet
2 ägg
1/2 STOR gul lök
1/2 STOR gul lök
2 vitlöksklyftor
Lite ("tuppsås") sriracha hot sauce
Riven ost (Jag hade hela biten som är på första bilden)
Massor med mixad eller fint hackad persilja
En liten sträng senap
1/2-1 msk majsmjöl
2 bitar fint hackad soltorkad tomater..
Krydda efter smak med örtsallt, peppar, timjan, basilika, örigano, motzzarellamix. Smaka av tills du blir nöjd, det behövs mer kryddor än man tror. Eller andra kryddor som Du gillar!
Smaklig måltid
Kommentarer
Trackback